openhartig on stage

OPENHARTIG ON STAGE – DE LEZING

Als SPREKER vertel ik mijn meest persoonlijke, meest kwetsbare verhaal. Tijdens netwerkbijeenkomsten, exposities en events. Het is mijn missie om de wereld te verrijken met pure, eerlijke verhalen. De stilte te doorbreken met een openhartig verhaal, zodat jij hetzelfde kunt doen. 

Ieder mens heeft een uniek verhaal met een eigen kleur. We lopen allemaal ons individuele pad in het leven. Wat we tegenkomen op dit pad, kiezen we lang niet altijd zelf. Hoe gaan we om met de cadeaus die het leven ons geeft, maar welke niet op ons verlanglijstje stonden? Lukt het ons om ook die cadeaus uit te pakken en om te zijn met wat er is? 

Als kind droomde ik over moeder worden en over beroemd zijn. Ik was stapelgek op baby’s en tijdens de eindvoorstelling van de basisschool ontdekte ik de kick van een microfoon en de spotlights. Een bijzondere ervaring voor een verlegen meisje, of misschien juist daardoor een heerlijke openbaring. Mijn hele jeugd speelde ik, thuis op mijn kamer, de verschillende rollen waarover ik fantaseerde.

Mijn droom om moeder te worden was het meest groot en het meest levendig in mijn improvisaties. Ik kleurde het plaatje van mijn kinderen met de mooiste karakters en talenten, in de meest prachtige tinten. Mijn toekomst als moeder van drie jongens en een meisje zag er uit als een sprookje. Het leven was maakbaar. Mijn wens ging in vervulling. Ik werd moeder. Ik kreeg vier kinderen, drie jongens en een meisje. 

Als moeder ondervond ik dat het leven niet maakbaar is. Ik leerde dat ervaringen op ons pad komen, waar we niet zelf voor kiezen, laat staan over gedroomd hebben. Het leven leerde me lessen over acceptatie en het loslaten van verwachtingen. 

Mijn verhaal gaat over dromen en verlangens. Over schaamte en verlies, maar boven alles over liefde. Door het vertellen van mijn verhaal laat ik je kwetsbaarheid zien, maar ook dapperheid. Met het open en eerlijk vertellen van mijn verhaal, nodig ik jou namelijk uit om je eigen verhaal te delen.

Onze verhalen verrijken het leven en verbinden ons met elkaar. Je geraakt voelen door het verhaal van de ander of jezelf erin kunnen herkennen, is een warme, liefdevolle ervaring. Een ervaring die ik graag met je deel. 

Mijn lezing OPENHARTIG ON STAGE is kwetsbaar en krachtig, maar beslist geen zwaar verhaal en zeker geen saai verhaal. Door mezelf te verbinden met het publiek onstaan de mooiste gesprekken.