openhartig

OPENHARTIG LIVE – DE LEZING

Als SPREKER vertel ik mijn meest persoonlijke verhaal. Het is mijn grote wens om de wereld te verrijken met pure, eerlijke verhalen. De stilte te doorbreken met een openhartig verhaal, zodat jij hetzelfde kunt doen en wij elkaar kunnen ontmoeten voorbij de smalltalk. 

Ieder mens heeft een uniek verhaal met een eigen kleur. We lopen allemaal ons individuele pad in het leven. Wat we tegenkomen op dit pad, kiezen we lang niet altijd zelf. Hoe gaan we om met de cadeaus die het leven ons geeft, maar welke niet op ons verlanglijstje stonden? Lukt het ons om ook die cadeaus uit te pakken en om te zijn met wat er is? 

Als kind droomde ik over het moederschap. Vanaf mijn vroege jeugd al, voelde ik me dolgelukkig met een baby in mijn armen. Lange tijd bleef ‘moeder’ mijn enige antwoord op de vraag ‘wat ik later worden wilde’. Later kwam daar het verlangen bij om verhalen te vertellen. Ik kon ademloos luisteren naar mooie verhalen en ik schreef dagboeken vol over mijn eigen leven. 

Mijn droom om moeder te worden liep als een rode draad door mijn leven. Ik kleurde het plaatje van mijn kinderen met de mooiste karakters en talenten, in de meest prachtige tinten. Mijn toekomst als moeder van een groot gezin zag er uit als in een sprookje. Het leven was maakbaar. Mijn wens ging in vervulling. Ik werd moeder. Ik kreeg vier kinderen, drie jongens en een meisje. 

Als moeder ondervond ik dat het leven niet maakbaar is. Ik leerde dat ervaringen op ons pad komen, waar we niet zelf voor kozen, laat staan over gedroomd hebben. Het leven leerde me lessen over acceptatie en de schoonheid van imperfectie. 

Mijn verhaal gaat over het moederschap. Over dromen en verlangens. Over verlies en verrijking, maar boven alles over liefde. Door het vertellen van mijn verhaal laat ik je kwetsbaarheid zien, maar ook kracht. Met het open en eerlijk vertellen van mijn verhaal, nodig ik jou namelijk uit om je eigen verhaal te delen.

Onze verhalen verbinden ons met elkaar. Verhalen geven inzicht, begrip, compassie en maken ons wijzer. Je geraakt voelen door het verhaal van de ander is een warme, liefdevolle ervaring die ik graag met je deel. 

Mijn lezing OPENHARTIG is kwetsbaar en krachtig, maar is beslist geen zwaar verhaal en zeker geen saai verhaal. Door mezelf te verbinden met het publiek onstaan de mooiste ontmoetingen.