OVER MIJ

Mijn naam is Helma de Hollander. Ik ben schrijfster van gedichten, verhalen, overpeinzingen, zinnetjes en songteksten – voortdurend op zoek naar inspiratie. Wanneer ik niet aan mijn schrijftafel zit, ben ik graag buiten, wandelend of hardlopend door de natuur. Bovendien ben ik de trotse moeder van vier kinderen en opgeleid Levenscoach met vijftig jaar levenservaring.

Tijdens ontmoetingen en in gesprek met anderen luister ik graag naar mooie, persoonlijke verhalen. Ieder mens heeft een eigen verhaal, met een eigen kleur. Ik ben geïnteresseerd in het verhaal achter de mens. Veelal schrijf ik over de liefde. 

Luisteren, schrijven en vertellen vormen inmiddels de basis van mijn prachtige werk. Ik ben een creator. Naast woorden houd ik ook van beelden en muziek om de essentie van een verhaal weer te geven.

Mijn boek Openhartig is een verzameling van vijfentwintig verhalen die ik heb opgeschreven, voortkomend uit gesprekken met vrouwen van alle leeftijden en vanuit verschillende achtergronden. Voor de meesten van hen was het de eerste keer dat zij hun verhaal vertelden op deze open en eerlijke wijze.

Wat op ons pad komt, kiezen we niet altijd zelf. Welke verhalen uit ons leven maken ons sterker? Ik heb een verhaal dat verteld wil worden. Mijn persoonlijke verhaal over het moederschap, de lessen die ik leerde en nog steeds leer. Als Spreker ga ik met mijn verhaal het podium op. Een eerlijk verhaal over dromen, verlies en acceptatie, maar vooral een verhaal over liefde. 

Dit is wat ik denk, voel en ervaar. Soms pak ik het figuurlijke podium om uit te dragen waarover ik me vrolijk, verdrietig, boos voel of verwonder in het leven. Op deze website kun je het lezen in mijn Gedichten & Gedachten.

Als kind had ik twee dromen. Moeder worden van een groot gezin en verhalen vertellen, het liefst op een podium. Beide dromen zijn uitgekomen. Op 19 juni 2016 stond ik tijdens de lancering van mijn boek voor het eerst op een echt podium, compleet met microfoon en geluidsversterking. Mijn vier kinderen waren bij me. Het was een dag met een gouden randje.

Inmiddels heb ik op meerdere plekken de kans gekregen om mijn verhalen te vertellen. In kranten en tijdschriften, in bibliotheken, tijdens radio-interviews, bij kunst-exposities en in een talkshow. Stay tuned, want ik krijg er steeds meer plezier in.