Openhartig Live

In 2016 publiceerde ik mijn verhalenbundel OPENHARTIG. Mijn boek gevuld met eerlijke verhalen over het leven en de liefde, geschreven naar aanleiding van gesprekken met mooie, krachtige vrouwen. Mijn debuut. Wat was ik trots op deze vrouwen, die mij vol vertrouwen hun verhaal hadden verteld. En op mezelf, dat ik er een prachtig boek van had weten te maken, in samenwerking met Lidwien de Hollander, kunstenaar en mijn schoonzus, die bij elk verhaal een integere illustratie maakte.

Natuurlijk moest er een vervolg komen op mijn boek. Het was immers mijn missie om de wereld te verrijken met openhartige verhalen. Echte verhalen, van echte mensen. Mensen zoals jij en ik. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer ik mijn verhaal vertel, ik jou uitnodig om hetzelfde te doen. Ik wilde een podium bieden aan openhartige verhalen en zo ontstond mijn concept OPENHARTIG LIVE. Een verhalenmiddag waarin on-vertelde verhalen een stem kregen, in de vorm van een talking circle. Een prachtig idee.

Een jaar lang heb ik geprobeerd om invulling te geven aan mijn verhalenmiddag. In een yoga-studio, in een knus theater en tot slot thuis aan de keukentafel, in de vorm van een creatieve workshop, onder de naam Kunst & Verhalen. Het is niet gelukt. Ik merkte dat de drempel hoog was voor mensen, om een persoonlijk verhaal te vertellen in een groep. Maar wat ik vooral ook merkte, was dat het niet de vorm had zoals ik erover droomde. OPENHARTIG LIVE ging over het delen van verhalen in een kleine setting, terwijl het mijn verlangen is om verhalen te delen met de hele wereld. Mijn eigen verhaal en dat van anderen, zoals ik dat ook gedaan heb in mijn boek.

Mijn enthousiasme verdween. Ik vond het steeds moeilijker om vol overtuiging mijn concept uit te dragen, zo merkte ik in gesprek met anderen. Na ruim een jaar werd het tijd voor een keuze en die heb ik gemaakt.

Mijn verhalenmiddag laat ik los. Heb ik gefaald? Nee, ik heb geprobeerd en ik heb geleerd. Ik heb ontdekt waarom het ging zoals het ging. Juist door deze ervaring ontwikkelt mijn pad zich verder. Stap voor stap kom ik dichter bij het realiseren van mijn droom om mooie, pure verhalen een podium te geven. Mijn pad gaat langs verschillende wegen, die me allemaal iets mooi laten zien.

Wat wordt de volgende stap? OPENHARTIG LIVE blijft bestaan, maar vanaf 2018 in een jasje dat beter bij me past. Nieuwsgierig? Klik dan op de pagina OPENHARTIG LIVE hier op mijn site.

HdH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *